sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Thanksgiving and Washington D.C!


Keskiviikkona alko loma Thanks givingin takia ja on ollu ihanaa kun ei oo ollu koulua ja oon tehny kaikkea hauskaa :) Olin mun kavereitten kanssa viettämässä iltaa keskiviikkona ja meillä oli taas bonfire, se oli tosi kivaa ja sain uusia kavereita taas:) Kaikki on edelleen tosi kiinostuneit amusta ja yks tyyppi sano että se on suunnitellu matkustavansa Suomen 12 vuotiaasta asti! Koska Suomi on maailman ykkönen joissain jutuissa ni se aattelee et se on mahtava maa, niinku se onkin ;)

Mutta siis eli Thanksgivingin eli kiitospäivän tarkoitus on syödä niin paljon kun pystyy ja lihoa yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa! Sen lisäksi sitä juhlitaan koska sillonkun Amerikka löydettiin ja oli joku sota tai joku niin ne juhli sen loppumista ja uusien ystävyyssuhteiden luomista. Niillä on iso fiesta ja nyt siitä lähtien on ollut tää perinne :) Kiitospäivä oli torstaina ja meille tuli perhetuttuja kyläilemään keskiviikkoillasta lauantaihin. Ne on tosi kivoja ja myös kotoisin El Salvadorista, kuten mun hostmomikin. Sain siis kuulla espanjaa ja oli mahtavaa kun oikeesti jopa ymmärsin joitakin sanoja mun koulussa opitun espanjan takia! Syötiin ihan älyttömästi ja ruokaa aloitetiin kokkailemaan melkein viikkoa aikaisemmin.


Bataatteja kanelin ja sokerin kanssa
kinkku
margarita
Plantines (El Salvadorilainen juttu.
Ei oo banaani vaikka siltä näyttääkin!)
valkosipuli patonki
Kastike
Pullava!
marjapiirakka
Pumpkin pie
cranberry soosi
El Salvadorilainen avocado salaatti
kalkkuna
Täytetyt kesäkurpitsat
Riisiä papujen, sipulin, paprikan ja
tomaatin kera
corn bread
Ritz ja taivaallista juustoa
Koska kiitospäivä on joka vuosi torstaina, seuraavana päivänä eli perjantaina on Black Friday!!! Eli shoppailupäivä! Kaupoissa on ihan huikeat alennusmyynnit ja ihmiset pystyttää telttoja kauppojen eteen jo paria päivää aikaisemmin, jotta pääsisi ekana ryntäämään kauppoihin :D Myyminen alkaa 24.00. torstai iltana ja loppuu perjantai iltana 24.00. Oli ihan kreisi meno. Mä, dad ja Sandi lähettiin kotoa enne 23.00. jotta ehittäis jonottaa Urban Outfittersin jonoon, joka oli pitkä, siitä huolimatta että oltiin jonossa jo tuntia aikaisemmin. Palattiin takaisin kolmen aikaan aamuyöllä ja nukuttiin pari tuntia jonka jälkeen herättíin ja lähettiin jatkaa shoppailua seitsemältä aamulla. Voitte varmaan kuvitella etta oli aika väsyny olo sen jälkeen :D Mut tuli kyl tehtyy tosi hyviä ostoksia ja on kivaa kun se shoppailukeskus jossa oltiin shoppailemassa yölllä ni siellä on normaalisti vaan tosi kalliita merkki vaatteita mut nyt ne oli tosi halpoi ko oli nii hurjat alennusmyynnit. Esimerkiksi Hollisteilla oli KAIKKI -40%, ihan itketti ko oli nii halpaa :D Ja H&M:ssä ostin esim 5 dollarilla housut, halpaaaaaaaaaaaaaa!!!! Ei mikää ihmekkää et siellä oli ihmisiä jonottamassa jo 2.00 yöllä, vaikka H&M avasi ovensa vasta 6.00 aamulla..



Perjantai aamuna palattiin kotiin sit joskus 9 aikaa ja oli nii väsyny fiilis et nukuttii sit Sandin kanssa parin tunnin päikkärit. Koko perjantaipäivä kului sitten joulukoristeluihin!! Me pistettiin ihan älyttömästi jouluvaloja ja koristeita ja kaikkea ulos, sisältä ei vielä ehditty koristella mutta sen vuoro on joskus ens viikolla :) Tää on ihan uskomatonta kuinka paljon aikaa jenkit laittaa koristelujen laittamiseen. Me tehtiin hommia aamusta iltaan ja kyllä on hienon näköstä :)



Lauantaina herättiin sitten aikaisin ja lähdettiin ajamaan kohti Washington D.C.tä!! Eli Usan pääkaupunkia! Oon niin kovasti odottanu että mennään sinne käymään ja nyt vihdoin pääsin :) Jee! Se on kahen tunnin ajomatkan päässä ja koko päivä siis pyörittiin siellä ja näin White housen ja The Washington Monumentin ja kaikkia muita rakennuksia :) Oli aika vilpakkaa mutta se oli hyvä koska viileä keli piti ihmiset sisällä ni ei ollu niin paljon ihmisiä kaduilla kun yleensä. Ei päästy kyllä mihinkää niihin rakennuksii sisälle kattoo ko siellä on remppa uuden presidentti Obaman virkaanastujaisia varten. Käytiin turisti krääsä kaupassa ja siellä oli Mitt Romney tavaraa alennuksessa, joka oli musta aika huvittavaa..


Isi, pyysin Sandia ottamaan tämän kuvan sinua ajatellen!

Söpöjä keksejä Star Bucksissa!


White housen edessä



FBI



Tää kuvaa aika hyvin väsynyttä fiilistä illalla..

Iltasella lähettiin sitten ajamaan takaisin Washingtonista kottiin ja matkalla meijjän oli tarkoitus vaan poiketa shoppailukeskusessa mut jotenki sit jäätin sinne vaikka kuinka myöhään.. Black Friday -weekend myyntien takia siellä oli taas tosi paljon tavaraa hyvällä hinnalla ja löysinkin elämäni rakkauden! Forever 21. Kauppa täynnä super halpoja Eurooppalaisia vaatteita, ihanaa!!!! Nyt on Sunnuntai ja suunnitelmana on vissiin chillailla ja palautua viikosta, kuulostaa hyvältä! Alan jo henkisesti valmistautua jouluun kun joka paikassa soi joululaulut ja Sandin kanssa laulettiin ja se soitti kitaralla joululauluja. Opetin sille myös Joulupukki suukon sai -laulun Suomeksi ja yrítän saada sen nyt suostumaan ottamaan sen mun kanssa videolle kun se ois niin hauskaa XD Ja se osaa lausua kyl Suomea tosi hyvin! Varmaan sen takia kun se puhuu espanjaa ja siinä on aika samallaine ääntämys ko suomenkieles.
   Pahoitteluni huonosta suomenkielen kirjoituksestani, tää on hankalaa :D

2 kommenttia: