keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Lähtö

Paluu takaisin Suomeen on todella vihdoin koittanut. Huomenna aamulla olen Richmondin lentokentällä koneessa matkalla kotiiin. Blue Ridgen jälkeen oon ollut tosi kiireinen, nähny kavereita joka päivä aamusta iltaan ja sanonu hyvästejä niille. Kamalinta oli hyvästellä Jordan, Leaders' club ja Lyon. Saa nähdä miten hostperheeni hyvästeleminen huomenna kentällä menee.

Vihoviimeinen päivä on kulunut pakkaamisen ja hyvän ruuan parissa. Paljon on tavaraa vuoden aikana kertynyt ja olen tullut nyt siihen lopputulokseen että Suomeen lähtee yksi loota kamaa ja tänne jää yksi loota kamaa koska tiiän että joku päivä palaan vielä Virginiaan :) Lisäksi kaksi käsimatkatavaraa ja yksi ruumaan menevä valtava laukku joka on nyt 50 grammasta kiinni ettei oo ylipainoinen, huh..




Vuoden tavaraoiden pakkaus on vihdoin ohi, luulin etten koskaan selviäs tästä.. Nyt viimeisen illan voinkin sitten viettää perheen parissa :) Tein näille semmosen valokuva-albumin jäähyväislahjaksi ja suunnittelin jättäväni sen keittiön pöydälle just ennen ko lähetää kentälle että ne näkee sen sit ko tulee takasi kotiin, mut Shhh! Se on yllätys!

Kaikille jotka on ajatellut menevänsä vaihtoon suosittelen ehdottomasti! Vaikka kokemus onkin rankka se on sen arvoista! Itsestään oppii niin paljon uutta ja se avaa mielen aivan uusille ajatuksille ja kokeilee kaikkea hurjaa mitä ei koskaan voisi kuvitella tekevänsä. Täytyy muistaa että vaihto-vuosi ei ole aina pelkkää myötämäkeä, se on kuitenkin yksi vuosi tavallisia ihmisiä, koulua ja arkea ja ankeita päiviä mahtuu matkaan. Eihän kenelläkään voi olla pelkkää hauskaa hauskaa hauskaa koko vuosi putkeen. Tavallista arkea se on täälläkin :)

Kaksi kamalinta juttua vaihtovuodessani oli ensimmäinen kouluviikko ja se kun se villikissa puri mua ja jouduin sairaalaan (Olen tottunut siihen että oma isi on aina vierellä kun olen kipeä). Eka kouluviikko oli henkisesti todella rankka. En ymmärtänyt sanaakaan mitä teinit puhui ja en pystynyt myöskään itse ilmaisemaan itseään. Ihan uskomatonta kuinka paljon sitä on oppinut vuoden aikana. Enkku sujuu nyt niin hyvin :)

Sitten taas kaksi parasta kokemusta on ollut parhaiden kavereitten kanssa hengailu koska se on aina erilaista. Nuoret tekee täällä eri juttuja ko Suomessa ja on niin vapauttavaa ajella autoilla tai avo-autoilla näin kesäisin ympäri kaupunkia stereot lujilla, se on ihanaa! Lisäksi toinen on ehdottomasti ollut Leaders´ club. Kaikki limudiscot, meetinkit, vapaaehtoistyö ja BRLS ollut aivan järjettömän mahtava vuosi sen takia :) Eli kaikki te jotka ootte menossa vaihtoon ensivuonna itärannikolle niin ottakaa selvää jos läheisellä YMCA:lla on Leaders´ club ja ottakaa osaa! Jos löytyy kysymyksiä yhtään keneltäkään koskien YMCA:ta tai vaihto-vuotta niin mulle saa lähettää sähköpostia, ilomielin vastaan kysymyksiin :)

svaihto@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti