torstai 16. elokuuta 2012

YMCA

Tänään mentiin hakemaan Sandin kanssa Susanna (toinen Suomalainen vaihto-oppilas) aamulla kotiovelta ja käytin vähän shoppailemassa ja näytettiin meijjän kämppää. Oli vaikeaa olla puhumatta suomea kun kerran pysty puhumaan äidinkieltään mutta puhuttiin pääosin englantia kun Sandikin oli meijjän kanssa.
   Illemmalla heitettiin Susanna takasin kotiinsa, joka siis asuu noin puolen tunttin ajomatkan päässä ja sieltä mentiin YMCA:lle, jossa pidettiin info-tilaisuus (ruokaa!!) Leader's club:ista, johon aijjon siis osalllistua.  Leader's club on ymmärtääkseni vähän samanlaista kuin partsa tai isoskoulutus, ihmiset ainaskin on samantyppisiä. Idea on että vuoden aikana täytyy tehdä 100 tuntia vapaaehtoistyötä esimerkiksi kirkossa, koulussa ja pääosin YMCA:lla. Clubi myös maksaa 75 dollaria.
   -Miksi ihmiset sitten tekevät vapaaehtoisesti työtä jos sen tekemisestä pitää vielä maksaakkin?
Koska clubissa saa paaaaaljon uusia ystäviä ja se on hauskaa ja saa YMCA jäsenyyden, jolla pääsee esim kuntosalille ja vuoden lopuksi järjestetään viikon leiri North Carolinassa. Lisäksi pääsee osaksi Leader's club meetingejä, joissa mennään esim leffaan, syömään, pelaamaan ja välillä ollaan yötä jossain. Eli siis vaikuttaa ihan mahtavalta! Lisäksi Amerikkalaisille nuorille on tärkeää tehdä vapaaehtoistyötä, koska se näyttää tosi hyvältä hakiessa jatko-opiskelupaikkaa. Vapaaehtoistyö voi olla esimerkiksi uiimaopetusta, lasten ja nuorten kanssa pelaamista ja leikkimistä, auttamista ja leireilyä. Ainut ongelma koskien tota clubia on se, että jotta voi ottaa osaa tohon täytyy saada tehtyä putkeen 9 miesten punnerrusta, 30 vatsaa ja viel joku ihme pikajuoksu ja öööööööööö testi on ensiviikon perjantaina XD koitin äsken tehä punnerruksii ja en saa tehtyä y h t ä k ä ä n, täytyy alkaa treenata.. Onneksi testin voi uusia puolen vuoden päästä tai jotai. Mut jossen saa suortettuu noita en pääse sinne leirille :( joten pakko tsempata!
   Oli aika pelottavaa mennä sinne kun siellä oli yli 20 nuorta hälisemässä mutta vaikka alku tuntui hankalalta niin loppujenlopuksi oli tosi hauskaa ja tutustuin pariin tosi mahtavalta vaikuttaviin tyyppeihin jotka on mun koulussa ja moni oli kiinnostunut Suomesta ja ylipäätään suomalaisesta vaihto-oppilaasta. Multa kysyttiin esimerkiksi:
Onko Suomessa kännyköitä, läppäreitä tai tv:tä?
Onko siellä jääkarhuja?
Entä pingviinejä?
Asuksä iglussa?
On ihan mahtavaa oikeesti huomata että englanninkielentaito on parantunut ja puhun jo paremmin kuin viikko sitten :) Jee! Nyt ajatus koulustakaan ei tunnu enää niin pelottavalta. Mun koulu siis alkaa vasta joskus kolmen viikon päästä ja oon siis juniori sittenkin. Aineiksi ensivuodeksi otin algebra, fysiikka, englanti, USA historia, kuoro, biologia ja joku chilli juttu mitä mulla on melkei joka päivä jolloin oppilaat saa tehä yhessä kotitehtäviä.

8 kommenttia:

  1. kerro niille kaikille sitte että täääl oikeeti asutaan luolissa!!! xdd ja kuulostaa iha sairaan siistilt tommone noi kaikki!!! :D

    VastaaPoista
  2. Kerroin et asutaa oikeesti luolissa ja syödään karhuja muttei menny oikei läpi ://

    VastaaPoista
  3. Kamalaa rääkästä toi treeni :o !

    VastaaPoista
  4. PUNNERTAA PUNNERTAA

    VastaaPoista
  5. Assu ihana blogi!<3 Ja kai sanoit ja valaisit oikein kunnolla että nokia tulee suomesta:DD En kestä amerikkalaisten yleissivistyst:'D haha kuulin jostai et joku oli luullu et suomen metsäs juoksee villejä muumeja!!! hohoo:'D pidä hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et sanonut kua olet mutta saanen arvata että olet Hempli? :D Jotenkin Hemplimäinen kommentti nimittäin.. Ja kerroin että Nokia on suomesta mutta ne käsitti sen ensin niin että meillä on vaan Nokiapuhelimia :D

      Poista